Sáfrányos szűzérmék

  • 2019.01.03.
  • 6

Jöjjön az év első receptje. Méltó indítása 2019-nek. Egy nagyon kedves ismerősömtől, Encitől kaptam valódi iráni sáfrányt karácsonyi meglepetésként. Fogadjátok annyi szeretettel, mint amennyivel én készítettem ezeket a finom falatokat. Hiszek benne, ha valamihez pozitívan állunk hozzá abból csak jó sülhet ki. No meg ebben az esetben igazán finom is.
Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók 2 személyre:50 dkg szűzpecsenye5 dkg vaj2 dl tejszín4 gerezd fokhagyma3 ek. olívaolaj
1 g szálas sáfrányőrölt fekete bors
só➽ A szűzpecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Papírtörlővel megszárítjuk a szeletek mindkét oldalát. Így majd jobban fognak barnulni (ősi Julia Child trükk). Sóval és őrölt fekete borssal vékonyan megszórjuk a húsok mindkét oldalát. ➽ Egy serpenyőben 3 ek. olívaolajt felforrósítunk. A szűzérmékre kérget sütünk. Csupán 2-3 perc oldalanként.Az ajándékba kapott sáfrány

Címkék

Hús - Sertés