Mandulás - marcipános kiflik
- 2018.12.18.
- 9
Jöjjön a második édesség a sütis dobozba. Németországban igazi nagy kedvenc ez az édesség. Az eredeti recept is egy német oldalról származik. Most elkészítettem a saját változatomat.Elkészítési idő: 30 percHozzávalók a tésztához (kb. 15 darab kifli):
15 dkg marcipán massza10 dkg őrölt mandula1 db tojásfehérje2 tk. citromlé5 dkg porcukor
Bevonáshoz:
5 dkg szeletelt mandula1 db tojásfehérje1 ek. víz
10 dkg étcsokoládé➽
A sütőt 200 °C-on előmelegítjük. A marcipánból, mandulából, tojásfehérjéből, citromléből és porcukorból jól formázható tésztát gyúrunk. Egy kis reszelt narancshéjjal megbolondíthatjuk a süti ízét még.
Ha túl ragacsos, akkor még adunk hozzá egy kis porcukrot. A marcipánt pedig alaposan szét kell nyomkodni a tésztában.
➽
Ujjnyi vastag rudakat formázunk a tésztából. Kb. 5 cm-es darabokra vágjuk azokat és kifli formát hajtogatunk belőle.➽
Majd 1 db tojásfehérjét összekeverünk 1 ek. vízzel. Ebbe forgatjuk a nyers kifliket és végül mandulaszeletekbe forgatjuk.
➽
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk a kifliket és forró sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük azokat.
➽
Mikor elkészül, hagyjuk kihűlni és olvasztott csokoládéba mártjuk a kiflik végeit és hagyjuk megdermedni.TIPP: Cseréljétek ki a mandulát dióra, ha éppen az akad otthon a kezetekbe és durvára tört dióba hempergessétek a kifliket!
vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!