5 gasztrokönyv karácsonyra

  • 2018.12.04.
  • 0

Minden évben egy rövid ajánlót készítek azokból a könyvekből, amelyeket jó szívvel ajánlok a karácsonyfa alá lelkes gasztrorajongóknak, sőt még magamnak is.
Nézzük a 2018-as TOP 5 könyvet.1. Kreatív desszert iskola - Ötvös ZsuzsannaAz igazán jó desszert megkoronázza az ételsor végét, minden érzékünkre hat, és maradandó élményt jelent. A Kreatív desszertiskola bebizonyítja, hogy nem csak képzett cukrászok képesek ilyen, a családot és a barátokat lenyűgöző desszertköltemények elkészítésére.Mivel a szerző maga is hobbicukrászként kezdte, pontosan tudja, hogyan válhat valaki lelkes amatőrből igazi mesterré. A jól követhető leírások, a látványos fázisfotók jelentősen megkönnyítik a francia cukrászat alapjaira épülő desszertek elkészítését, és kizárják a hibalehetőségeket.A kötet különlegessége, hogy 35 alapreceptre épül, és megmutatja, hogy az alapreceptek apró módosításával miképpen kapunk végtelenül sokféle ízű és textúrájú - akár gluténmentes - piskótát, krémet, mousse-t vagy bevonót. A szerző aztán az alaprecepteket használva példaként 25 komplex desszertet is összeállít.A Kreatív desszertiskola lényege, hogy merjünk játékos kreativitással hozzányúlni az alapreceptekhez. Így élhetjük meg az alkotói folyamat izgalmát, és így válhat ez a könyv a végtelen lehetőségek tárházává.Ötvös Zsuzsanna bölcsészként végzett, és a sütést sokáig hobbinak tekintette. Az első bonbonok elkészítése után érezte, hogy egyre inkább magával ragadja a cukrászat világa. Ekkor indította útjára blogját Praliné Paradicsom néven, majd búcsút mondott abölcsészéletnek, és 2014-től éveken át dolgozott és tanult Szántó Tibor csokoládékészítőnél. Tucatnyi hazai és külföldi képzésen vett részt, és ma már
a legjobb hazai fine dining éttermekben dolgozik.Személyes véleményem és garanciám az, hogy ismeritek már, nem vagyok tortacsoda készítő, de akármelyik receptjét próbáltam ki eddig Zsuzsinak, mind egytől egyig pontos, jól követhető és a végeredmény tökéletes. Szívből ajánlom mindenkinek a könyvet.
Ára: 6499 Ft2. Kovásziskola - Vanessa KimbellEbben a könyvben Vanessától minden eszközt megkapnak az olvasók ahhoz, hogy sikeres pékek legyenek. - Richard Hart, a világ egyik legjobb pékjeA szerző egy betegség kapcsán saját magán tapasztalta meg, hogy a kovászos kenyérnek nemcsak sokkal jobb az állaga és az íze, hanem a szervezetünk számára is összehasonlíthatatlanul hasznosabb, mert a kovászban lévő vadélesztők és tejsavbaktériumok segítenek lebontani a lisztet, így a kenyér könnyebben emészthető és magasabb a tápértéke. A titok abban rejlik, hogy milyen lisztet választunk, milyen anyakovászt használunk, a tésztát miként kelesztjük, és mindezeket hogyan kombináljuk. Ehhez megkapunk minden útmutatást ebben az egyedülálló, interaktív könyvben, amelyet alaposan végig kell olvasni és lépésről lépésre haladva követni. Utána pedig biztosra vehetjük, hogy mindig olyan kovászos kenyeret tudunk majd sütni, amilyet szeretnénk.Vanessa Kimbellé Anglia egyik legnépszerűbb kovászoskenyér-iskolája. Ez a könyv hét év kutatómunkájának a gyümölcse.Személyes véleményem: Kezdő kovászos kenyér sütőként rengeteget olvasok a témában. Roppan részletes, a kulisszák mögé mutató könyv. Megérthetjük a kenyér és kovászkészítés kémiai/technikai hátterét és mindez hozzájárul a tökéletes kenyér megszületéséhez. Ajánlom a "kovász rajongóinak".

Ára: 6000 Ft

Címkék

Könyv