Muflonpörkölt

  • 2018.09.15.
  • 8

Legutóbbi horgászatunk során egy kis különlegességgel készültem. A kép ezért is készült éppen egy csónak elejében fotózva.
Muflonhúshoz jutni nem éppen a legegyszerűbb, de mégsem lehetetlen. Most egy két személyes változatot készítettem ebből a különlegességből. Nem cifráztam túl, csupán néhány jó minőségű alapanyag került az edénybe és nagyon lassan főztem, hogy ízletese, puha végeredmény kapjunk.
Fejlámpával megvilágított összetevők :-)Hozzávalók 2 személyreElkészítés: 3 óra
1 kg muffloncomb15 dkg füstölt szalonna20 dkg paradicsom20 dkg vöröshagyma2 gerezd fokhagyma 1 kk. őrölt fekete bors1/2 kk.őrölt borókabogyó1 db hegyes erős paprika sóőrölt piros paprika
víz➽ A húst felkockázzuk kb. 2x2 cm-es darabokra. ➽ A füstölt szalonnát, a paradicsomot és a megtisztított vöröshagymát közel azonos darabokra felvágjuk. ➽ Most is jött velem a mozgó konyhám. Én a FOX főzőszettemet használom ilyenkor. Ebbe raktam bele a fentieket. Egy kicsit megdinszteljük a vöröshagymát, a paradicsomot a szalonna zsírján.Majd hozzáadjuk a muflonhúst. Hozzáadunk egy felkarikázott hegyes erős paprikát. ➽ Fűszerezzük az egészet őrölt borókabogyóval, őrölt fekete borssal, sóval. Alaposan összeforgatjuk az alapanyagokat és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen elfedi az egészet.
➽ Körülbelül 2 órán keresztül lassú tűzön főzzük a pörköltet. ➽ Mielőtt elkészülne a pörkölt, csak akkor adjuk hozzá az őrölt fűszerpaprikát és összerotyogtatjuk egy kicsit. Csupán 10-15 perc.
➽ Én most pörkölt tarhonyát készítettem a muflonpörkölt mellé. Praktikusabb egy kis csomagnyit a táskába tenni, mint egy nagy pakk burgonyával rohangálni. Puha kenyér, savanyúság dukál még mellé.
Igazi ínyenc, mégis hagyományos lakoma kerekedett ebből a mennyei vadhúsból.

Címkék

Hús - Vadak