VI. Nagymarosi Csípős Fesztivál

  • 2018.08.27.
  • 6

A múlt évben még újdonságként fedeztük föl a Nagymarosi Csípős Fesztivált, az idén pedig tudatosan vettük az irányt a Dunakanyar egyik szépséges kis települése felé. Két csípős ízekért ácsingózó férfiúval térképeztük fel a terepet. Én a különlegességeknek szenteltem nagy figyelmet, a fiúk pedig a tűréshatáraikat tesztelgették.
Ez a bejegyzés most nem a termelőkről, nem az első WOOOOW élményről szól, hanem azoknak szenteltem nagy figyelmet, amelyek valamiben mások, mint egy "egyszerű" chiliszósz.A rendezvény kézműves vásárral egybekötött, ahol helyi termelők is bemutatkoznak portékájukkal. Egy kikötése van a szervezőnek, hogy lehetőleg mindenhol legyen valamilyen csípős finomság, melyet zászlónak kell jelezni. A sajtosoknál chilis sajt, a füstölt árut kínálóknál csípős chilis kolbász, a szörpöt-lekvárt árusítóknál pl. chilis szörp csábította a kapszaicin megszállottjait.

Akinek nagyon-nagyon örültem a termelők sorában felfedezve, ő "Levendulamama" volt. Novák Éva kosdi birtokán termeszti a gyógy- és fűszernövényeket. Most egy igen látványos, milliónyi szárított fűszer és gyógynövénnyel megrakott standdal készült.
Igény esetén összeállított teákat különféle problémákra, emellett "élményteák közül is válogathattunk. Aki teheti mindenképpen látogasson el hozzá egyszer. Úgyis függő lesz utána! :-)Az éhes látogatók sem maradtak hoppon. Bográcsban rotyogott a chilis csülkös pacal, ehettek chilis browniet, éppen csak egy kicsit csípős chilis kürtöskalácsot. A ZsámBBQ szmokerben készült omlós, szálakra szedett, szaftos tarjája és szegye került szendvicsbe. Iszonyatosan finom volt, de be kell vallanom, hogy roppantul túlárazottak. Habár tudjátok, hogy hogyan tartja a mondás: minden annyiba kerül, amennyit kifizetnek érte. Viszont a minőségbe senki sem köthet bele.Most pedig nézzük az izgalmasabb termékeket. Volt ebből most jó néhány. Én inkább ezekre vadásztam most. A Foolchili termékeit emelem ki először. Bodzabogyós-almás üdítőitalt kóstoltam meg moruga chilivel ( a vi

Címkék

Rendezvények