Tarhonya saláta pirított zöldségekkel

  • 2018.08.06.
  • 0

Sokszor említettem már nektek, hogy én csak és kizárólag az Óföldeáki Tésztaüzem termékeit használom. Adalékanyag mentesen, valódi tojásból, házi jellegű tészták születnek. Az pedig igazán jó garancia a minőségre, hogy már hátulgombolós korom óta fogyasztja a családom ezeket a helyi termékeket.

Most egy húsokhoz tökéletesen jól passzoló sok-sok zöldséggel készült tarhonya salátát hozok nektek. Egy kis különlegesség mára!Elkészítési idő: maximum 30 percHozzávalók 2 személyre:15 dkg közepes méretű 8 tojásos tarhonya
10 dkg paradicsom
20 dkg cukkini20 dkg padlizsán5 dkg zellerszár10 dkg kecskesajtfriss oregánóolívaolajsóvíz a tészta főzéséhez➽ A tarhonyát kifőzzük sós lobogó vízben ( 1,5 liter víz, 1/2 tk. só). Vigyázzunk ne főzzük szét a tésztát! Maradjon pergős! Szűrjük le, tegyük félre hűlni.

➽ A padlizsánt, a cukkinit, a zellerszárat ízlés szerint szeleteljük fel. A kecskesajtot kockázzuk fel. Egy forró serpenyőben két-három evőkanál olívaolajon hirtelen pirítsuk meg a zöldségeket és a sajtot, ízlés szerint sózzuk meg ezeket.

➽ Végül fogassuk össze tarhonyát, a pirított zöldségeket és a sajtot.➽ Ízlés szerint locsoljuk meg olívaolajjal a salátát és szórjunk rá friss oregánó leveleket. Húsok mellé köretként tálaljuk, de akár magában is fogyaszthatjuk.➽ Ez egy roppant egyszerű, jól variálható saláta. Tegyünk bele gombát, hagyjuk el a zellerszárat, cseréljük ki a sajtot húsra. Legyetek kreatívak és egy igen finom és egyszerű tésztasalátát kapunk!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
vagy












Címkék

Saláta Tészta