Tonhalas bruschetta

  • 2018.06.30.
  • 4

Igazán szép friss tonhalat kedvező áron ritkán lehet kapni. Most kivételesen az Auchanban nagyon szép szeleteket vásároltam. Azok akik csak ismerkedni szeretnének ezzel a halhússal egy szeletet ajánlok első alkalomra. Nyári bulikra előételként próbáljátok ki ezt a változatot.
Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 10 darabhoz:1 db bagett15 dkg tonhalsóőrölt fekete bors2 ek. olívaolaj8 db koktélparadicsom10 db bazsalikomlevél1 db fél lime leve1 ek. mustár3 gerezd fokhagyma➽ A bagettet kb. 1,5-2 cm vastag szeletekre felvágjuk. Ízlés szerint természetesen lehet vastagabb vagy vékonyabb is. 1 ek. olívaolajjal a kikent, felforrósított serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk egy kicsit a bagett szeleteknek. Jó, ha tálalás előtt közvetlenül készítjük el ezeket. 2 gerezd fokhagymával dörzsöljük át a bagett szeleteket.➽ A tonhalszelet mindkét oldalát sóval és borssal megszórjuk és egy evőkanál olívaolajon forró serpenyőben megsütjük. Kb. 3-3 perc kell oldalanként, hogy teljesen átsüljön (függ attól is, hogy milyen vastag egy szelet, az enyém most kb. 2 cm vastag volt).➽ A teljesen átsült halszeletet egy külön tálban darabokra tépkedjük. Egy evőkanál mustárt, egy fél lime levét, 1 gerezd felaprított fokhagymát, ízlés szerint sót és borsot adjunk a halhoz és keverjük alaposan össze.➽ A bazsalikomleveleket vékony csíkokra vágjuk, a koktélparadicsomot felkockázzuk. Ezeket az előző ízesített halhoz keverjük.
➽ Végül a frissen pirított és fokhagymázott bagett szeletekre halmozzuk a tonhalas-paradicsomos keveréket és így kínáljuk. Ennyire egyszerű az egész! Próbáljátok ki!
vagy












Címkék

Hús - Halak