C'est La Vie Café - Páty

  • 2018.05.27.
  • 8

Egy kedves ismerősünk ajánlotta Pátyon a C'est La Vie Cafét, hisz tudja, hogy rajongok az igényes gasztronómiáért és a hangulatos helyekért.
Így történt, hogy egy napsütéses májusi reggelen itt költöttük el a reggelinket. Most megosztom veletek a tapasztalataimat. Szubjektív véleményem, hogy imádni fogjátok.Fantha Zsuzsa tulajdonost és férjét a dél-franciaországi Provence-ban történt kalandozásaik inspirálták arra, hogy megnyissák ezt a romantikus kis kávézót. A franciák minden reggel kiváló alapanyagokból készült reggelivel indítják a napot. Miért ne lehetne ez így Magyarországon is?
A tulajdonos a kávézóban látható rengeteg vintage kincset a garázsában gyűjtögette egészen addig, amíg 2014. novemberében meg nem nyitotta a C'est La Vie Cafét.
Elhelyezkedés szempontjából igazán különleges ez a kávézó. A pátyi pincesor egyik régi pincéje született újjá. Azonnal észre fogja venni mindenki a hívogató teraszt és a kávézót. Parkolni is tudunk és csupán 1-2 percnyi séta után már el is foglalhatjuk az asztalunkat.A választék a francia, minőségi, házias alapokon nyugszik.
A betérőket házi sütemény, quiche, ropogós croissant, kávé, limonádé, meleg reggeli várja. A legjobb, hogy minden helyben készül. Nagy figyelmet fordítanak erre.
Miután helyet foglal a vendég, azonnal a kínálatot kezdi böngészni. Plusz segítség, hogy a kávézó Facebook oldalán is előre kiválaszthatjátok a kedvenceteket.
A reggeli tekintetében a híres francia szendvicseketet, a croque monsieur-t és croque madame-ot választottuk.
Külön figyelmesség, hogy a kávé melle egy mini madeleine is járt. Mi most a jegeskávéra voksoltunk. Pazar párosítás volt.Ízletes, friss, finom reggelit fogyaszthattunk el itt. Édes volt a mellettünk ülő asztalnál a pár. Lesték, hogy mit eszünk és mondták, hogy ők is ilyet kérnek.
Szóval csábító volt a látvány és az illat másoknak is.
A kulturális programra vágyók is megtalálják itt a maguk számítását. Délutánonként és esténként időszakosan kiállítások, előadások, borkóstolók kapnak helyet a kávézóban. Emellett kézműves foglalkozások, koncertek (hangulatos zongoradallamok) is színesítik a hely életét. Pezsgő találkozási pont lehet mindenkinek, családok, párok egyedülállók is örömmel az asztalhoz ülnek.
Ami számomra mindig pozitívum, ha a tulajdonos nem csak papíron létezik, hanem nap mint nap a saját "teremtményével" együtt él, létezik, lélegzik. Zsuzsával bárki találkozhat a kávézóban. Kedvesen tájékoztatja az éhes vendégeket, hogy éppen milyen quiche, friss francia sütemény van a napi kínálatban és az ételek elkészüléséről is gondoskodik csapatával együtt.A belső