Bazsalikom szirup

  • 2018.05.14.
  • 9

Ebben a bejegyzésben elmesélem nektek, hogy miért vetemedtem bazsalikom szirup készítésre és a roppant egyszerű receptet is megosztom veletek.A hétvégén Gyöngyösön jártunk és egy fantasztikus ebédet fogyasztottunk el a Bori Mami étteremben. Hűsítő italként pedig kértem egy epres - bazsalikomos limonádét. A bazsalikom csak szirup formában volt jelent az italban, de üdítően friss volt. Kapható boltban is bazsalikom szirup, de az otthon változat is igazán egyszerű.
Hozzávalók kb. 2 db 3 dl-es üveghez:1 csésze 4 dl-t jelent az esetemben1 csésze cukor1 csésze friss bazsalikomlevél1 csésze víz➽ A cukrot és a vizet egy edénybe összeöntjük és szirupot főzünk belőle. Addig főzzük, amíg bugyogni nem kezd a cukorszirup.➽ Ekkor hozzáadunk 1 csésze frissen mosott bazsalikomlevelet a sziruphoz és 15 percig főzzük így.
➽ A tűzről lehúzva befedjük az edényt és így hagyjuk kihűlni.
➽ Hidegen üvegekbe töltjük a bazsalikom szirupot és egy-két hétig fogyasztás előtt érleljük.➽ Vannak akik a szirupba turmixolják a leveleket és vannak, akik csak leszűrik egyszerűen. Ez már ízlés kérdése.
➽ Nincs más dolgunk végül, mint egy mennyei és hűsítő limonádét készíteni ezzel a kivonattal.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagy














FOODYNY
is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!

Címkék

Szomjoltók