A gyöngyösi G&D Kézműves Cukrászda és Pékség

  • 2018.05.17.
  • 6

Gyöngyösön jártunk és ellátogattunk a G&D Kézműves Cukrászdába és Pékségbe. Ritka itthon ennyire ízléses cukrászdába betennie az embernek a lábát. A design mellett még a sütemények és a pékáruk is kiválóak. Miért mertem ezt mondani? Mert a Szó testvérek igazi tehetségek. Szó Gellért cukrász 2015-ben a Pannonhalmi
sárgabarack pálinkás karamelltortájával, míg 2016-ban az Őrség Zöld aranya tortájával győzött az Ország Tortája versenyen. Megjegyzem 2016-ban a második helyezett torta is az ő munkájukat dicséri.Tősgyökeres salgótarjáni családként az első cukrászdájukat Salgótarjánban nyitották, majd Egerben és legutóbb Gyöngyösön.
A két testvér és édesanyjuk családi vállalkozásként működtetik üzleteiket. Fontos számukra a minőség, a kiváló termékek és a tökéletes harmónia mind megjelenésben, mind pedig az ízekben.
Szó Gellért itthon és külföldön sajátította el a cukrászat csínját-bínját. Franciaországban desszertkészítést, Olaszországban pedig a minőségi kézműves fagylaltot tanult meg készíteni a fiatal tehetség.
Testvére Szó Dániel pedig a vállalkozás kézműves pékség részét irányítja. Saját malmot vásároltak, amelyben saját búzájuk egy részét őrlik, így a gabona elvetésétől egészen a polcra került kenyérig követhetik a termék útját. Kenyerekből például előre lehet rendelni ebben az üzletben is, de a napi friss kínálatból is válogathatunk, ha éppen el nem kapkodják az éhes vásárlók. 2017-ben például az ország legjobb croissant-ja címet is magukénak tudhatják.Most pedig jöjjenek a saját tapasztalataim. A designról már beszéltem. Hibátlan, látványos, kellemes.
A kiszolgálás is roppant kedves, vidám.

A választék valóban széles, látványos. Természetesen a 2016-os év ország tortájából is lehet kapni, ami egyszerűen tökéletes, holott elég szkeptikus voltam vele kapcsolatban. A magyar zászló színeit szerették volna megjeleníteni a süteményben.A málnazselé adja a piros, a vaníliás - fehércsokoládés mousse a fehér, a roppanós tökmagpraliné és a tökmagolajos-joghurtos réteg a zöld színt.Ezzel a végső kis összeállítással szeretnék egy kedvet hozni egy kis gyöngyösi látogatáshoz. Ott a Bori Mami étterem is, no meg ez a csodás cukrászda csupán néhány percre egymástól. A sütemények tökéletesek. Emlékszem a nyitás napját végigkövettem és már délutánra egyszerűen kifosztották ezt a cukrászdát, pedig tetemes mennyiségű desszerttel készültek.
Végül megosztom veletek a gyöngyösi cukrászda címét! Megéri egy kis gasztrokirándulás miatt útra kelni erre a vidékre.
Cím: 3200 Gyöngyös, Fő térWEB:http://kezmuvescukraszda.hu/Nyitva tartás:Keddtől vasárnapig 10:00 - 19:00Hétfőn zárva