Vaddisznónyak zöldmártásban dödöllével és pirított mézes gesztenyével

  • 2018.04.16.
  • 6

Vadhús mániám határtalan. Ezt már tudjátok ti is! Most egy egyszerű és ízletes ételt osztok meg Veletek!
Hozzávalók 2 személyre: A zöldmártáshoz:5 dkg medvehagyma5 dkg spenót5 dkg petrezselyem1 ek. házi tejföl2 dl vadalaplésóvíz a blansírozáshozA dödölléhez:25 dkg burgonya8 dkg liszt2 ek. vaddisznózsír5 dkg vöröshagymavíz és só a burgonyafőzéshezA pirított gesztenyéhez10 szem fagyasztott gesztenye1 tk. erdei méz½ tk. vaddisznózsírA húshoz: 40 dkg csont nélküli vaddisznőnyak
2 szeletre vágvasófrissen őrölt fekete borsőrölt borókabogyó1 ek. vaddisznózsír1 egész fokhagyma1 ág friss majoranna tálaláshoz Fleur de SelTálaláshoz: petrzselyemlevél, friss majoranna levél, ehető fehér virágAZ ÉTEL ELKÉSZÍTÉSE: Zöldmártás: - Kb. 2 liter vizet felforralunk. A logobó vízbízbe beletesszük kb. fél percre a 5 dkg medvehagyma5 dkg spenót, 5 dkg petrezselyem levelket, majd leszűrjük és 1-2 percre jeges vízbe mártjuk a zöld leveleket. - Következő lépésben kinyomkodjuk a zöld leveleket és felaprítjuk a egy kicsit ezeket. Egy magas falú pohárba tesszük a leveleket, hozzáadunk 2 dl vadalaplevet (én most húsos szarvascsontból főztem) és egy evőkanál házi tejfölt. Alaposan összeturmixoljuk, ízlés szerint egy kis sóval ízesítjük, majd tálalásig félretesszük.Dödölle: -






A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Leöntjük a főtt burgonyáról a levet és a burgonya keményítőtartalmától függően kb. 8 dkg lisztet adunk hozzá. Jól formázhatónak kell lennie.-






A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. Vaddisznózsíron megpirítjuk a hagymát és lecspegtetjük egy kicsit papírtörlőn. -






2 evőkanál vaddisznózsírt felolvasztunk és két bezsírozott teáskanál segítségével galuskákat formázunk a dödölle tésztából. Ezek mindkét oldalát megpirítjuk néhány perc alatt a vaddisznózsíron. Tálalásig félretesszük. Gesztenye-






10 darab gesztenyét (jelen esetben fagyasztott) egy forró serpenyőben 1 tk. erdei mézzel és ½ tk. vaddisznózsírral kicsit megpirítunk.