Szarvascomb mézes csipkebogyó mázzal zalai prószával, zellerpürével és "mogyorócsipkével"

  • 2018.04.09.
  • 5

Ma egy igen komplex vadétellel örvendeztetlek meg benneteket! Ezt a fogást még nagyon sokszor el fogom készíteni, ez már nem kérdés. A mogyorócsipke elkészítését egy külön posztban fogom taglalni. Egyszerű és izgalmas díszítése az ételünknek!
Hozzávalók 2 személyre:HÚS40 dkg szarvascombsóőrölt fekete bors1 ek. csipkebogyó lekvár1 ek. erdei méz2 ek. vaddisznózsír1 ág rozmaring PRÓSZA20 dkg burgonya3 ek. liszt2 ek. aludttej2 ek vaddisznózsíregy csipet sóZELLERPÜRÉ25 dkg zellergumó, tisztítva, felszeletelve5 dkg vaj4 dl tehéntejegy csipet só„MOGYORÓCSIPKE”10 g liszt10 g darált mogyoró80 g víz20 g mogyoróolajnapraforgóolaj a sütéshezTÁLALÁSHOZFleur de Sel sóbabcsírabarna shimejii gombaELKÉSZÍTÉS ZELLERPÜRÉ:A zellert meghámozzuk és felkockázzuk. Egy lábasba tesszük a felaprított zöldséget és felöntjük fél liter tejjel. Így főzzük 45 percig. Majd leszűrjük és lecsepegtetjük a zellert. Hozzáadunk 5 dkg vajat, egy csipet sót és összeturmixoljuk az egészet. Tálalásig félretesszük. PRÓSZA:20 dkg reszelt burgonya3 ek. liszt3 ek. aludttejben

Címkék

Hús - Vadak