Mogyoró "korall"

  • 2018.04.10.
  • 8

Néhány nappal ezelőtt készítettem egy ínycsiklandozó vadételt
és a díszítéshez ezt a mogyoró "korallt" vagy csipkét készítettem. A nevet illetően több opció felmertül és többfajta módon leltem rá az interneten, de én maradtam a fentinél. De lépjünk is tovább. Miért jó ez az érdekesség? Azért, hogy egy kis ízletes dekorelemmel dobjuk fel a tányérunkat, hogy a vendégeink elájuljanak konyhai tudásunktól.
Megsúgom, hogy ez nem is akkora művelet, az alapanyagok tekintetében pedig végképp nem. Használhattok ételfestéket, tintahal tintát, püréket, turmixokat a korall elkészítéséhez. Csak a fantázia szab határt ebben.
Most pedig megosztom veletek, hogy hogyan készítettem
„MOGYORÓCSIPKE”10 g liszt10 g darált mogyoró80 g víz20 g mogyoróolajnapraforgóolaj a sütéshez➽
10 g lisztet, 10 g darált mogyorót (esetemben kis lyukú reszelővel lereszelt mogyorót használtam), 80 g vizet, 20 g mogyoróolajat alaposan összekeverünk.➽
Egy serpenyőbe kevés étolajat öntünk (csupán 3-4 ek.). A serpenyőt felforrósítjuk kb. 180 fokra az olajjal együtt, majd beleöntünk egy adagnyi tésztakeveréket. Vigyázni kell, mert nagyon fröcsköl.➽
Onnan tudjuk, hogy elkészült, a „mogyorócsipkénk”, hogy a bugyogás/fröcsögés abbamarad. Egy spatulával könnyen felszedhetjük és egy papírtörlőre tesszük a korallunkat.➽
Teljes megszilárdulásig rajtahagyjuk.Érdemes többet készíteni belőle, mert törékeny, de igazán mutatós.Ez a videó pedig igazán jó útmutató azoknak, akik szeretnék vizuálisan is átélni a leírtakat!