Edényalátét néhány perc alatt

  • 2018.04.12.
  • 2


Úgy adódott, hogy nem találtam otthon edényalátétet, de az építkezés miatt elég sokat jártunk az utóbbi időben különféle barkácsáruházakban. Ha a kerítéselemek felé visz az utatok, akkor már nem is jártok olyan rossz helyen. Gyors tippként bemutatom Nektek, hogy hogyan születik egy kerítéselemből akár mutatós edényalátét. Hozzávalók 1 darabhoz:1 db vas kerítéselemfekete festékpapír a festéshezopcionális filckorong az alátét aljára➽ A kerítéselemeket különféle formában, változatos mintákkal lehet kapni és funkciójukból adódóan igazán időtállóak. Festék nélkül polcról leemelve 1150 Forintot kóstál egy darab. Én a Bauhausban vásároltam ezt az elemet, de rengeteg helyen lehet ma már ilyet kapni. ➽ Első lépésben egy papírral terítsük le azt a felületet, ahol festeni szeretnénk. Így nem kell takarítani, csak összegyűrjük mondjuk az újságot és mehet is a kukába.
➽ Következő lépésben vegyünk elő valamilyen vízálló, fémre való festéket. Én most a gyorsaság miatt spay változatot választottam és bevallom őszintén ez volt kimaradva.➽ Egyik oldalát lefújtam a vaselememnek és hagytam száradni. Majd következett a másik oldal is. Egy rétegben fújtam le az alátétemet és hagytam alaposan megszáradni.➽ Végül már munkába is állt a konyhában ez az edényalátét. Plusz tippként írom le, hogy ha nem szeretnétek, hogy az asztallal közvetlenül érintkezzen a vas, akkor ragasszatok az alátét aljára filckorongokat. Ezeket szokták a bútorok lábára is ragasztani, hogy ne karcolják meg a padlót.
Remélem tetszett ez a gyors DIY megoldás és örömmel láttok neki otthon! Csupán néhány perc és egy hasznos és szép kiegészítővel lesz gazdagabb a konyhátok!
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagy














FOODYNY
is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!