Papírban sült mézes-petrezselymes pisztráng

  • 2018.03.17.
  • 2

Habár az időjárás nem a tavaszi arcát mutatja még, mi március 15-én ellátogattunk a visegrádi pisztrángos tavakhoz.
A linkre kattintva elolvashatjátok az egyik korábbi bejegyzésemet erről. Pergető szettjeinket összepakolva útra keltünk és 2 óra alatt 8 gyönyörű pisztrángot sikerül a horgunkra akasztani. Ennél már csak az lehet a legjobb dolog az egészben, hogy a magunk fogta pisztrángot el is készítettük itthon. Sajnos az étterem már nyitáskor fél egykor dugig volt (érdemes foglalni), de így sem bánkódtunk. Itthon ezt a finomságot készítettük el. Kevés hozzávalóból ízletes étel fog születni, ezt garantálhatom. Hozzávalók 1 adaghoz:
Elkészítési idő : 60 perc1 db pisztráng1 ek. méz8 ek. olívaolaj4 gerezd fokhagyma1 db alma1 db sárgarépa1 db zöldhagyma1/2 csokor petrezselyem sósütőpapír
➽ A konyhakész pisztrángot kívül-belül megsózzuk.
➽ Az olívaolajat, a mézet, a zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet összekeverjük.
➽ A sárgarépát megtisztítjuk és ízlés szerint nagyobb darabokra vágjuk. Az almát cikkekre daraboljuk. A zöldhagymát csíkokra szeljük.
➽ Egy sütőpapírból akkora darabot vágunk, amibe kényelmesen be tudjuk csomagolni a pisztrángot.

➽ A sütőpapír közepére egy csíkban elterítjük a felaprított zöldségeket és az almát vegyesen és egy kevés fokhagymás - petrezselymes keverékkel meglocsoljuk azokat. A köret mennyiségén természetesen ízlés szerint változtathatunk, növelhetjük azt.
➽ A pisztrángot a zöldségágyra helyezzük, majd kívül-belül a maradék fokhagymás-petrezselymes keverékkel alaposan bedörzsöljük az egészet. A sütőpapírt összefogjuk és a halat és a köretet becsomagoljuk.
➽ 50 percig közepes fokozaton sütjük a pisztrángot a körettel együtt. Melegen papírral együtt tálaljuk. Csak tálaláskor bontjuk ki a takaros kis csomagot.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagy














FOODYNY
is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Címkék

Hús - Halak