Michelin csillagos szendvicsek az OMV töltőállomásain

  • 2018.03.03.
  • 2

Március elején egy igen figyelemfelkeltő hírre kaptam fel a fejem. Az OMV benzinkútjait látogatom minden egyes alkalommal, ha éppen szomjazik az autónk, így külön öröm volt a bejelentés. Még most az első soroknál le kell szögeznem, hogy ez a bejegyzés nem fizetett reklám, csupán szeretnék egy kis érdekességet bemutatni Nektek.
Kép forrása itt➽ Mi volt az a bizonyos bejelentés?
Palágyi Eszter által megálmodott gourmet szendvicseket lehet majd kapni 64 OMV benzinkúton. Gasztrokörökben Palágyi Eszter neve nem ismeretlen, sőt igencsak nagy elismerésnek örvend. Ugyanis a hölgy a Michelin csillagos Costes étterem igen kreatív séfje. Szép sikereket ért el fiatal nőként ezen az igencsak férfias pályán.
Az OMV megállapodást kötött a híres séffel és az OMV VIVA gasztronagykövete lett Palágyi Eszter.
Az első 4 szendvics a magyaros ízvilágot követve született meg. A cél az volt, hogyminőségi alapanyagokból tápláló, különleges útközben is fogyasztható ételek készüljenek. Egy kicsit a csúcsgasztronómiát és hazán egyik kiváló séfjét is népszerűsítik ezzel a kezdeményezéssel.
Kép forrása itt➽ Milyen szendvicseket lehet kapni?Csirkepaprikás vajas pogácsában: Klasszikus magyaros étel a csirkepaprikás. Ezt rejtették egy szendvicsbe egy kicsit rendhagyó formában. Paprikalekvár, uborka, fűszeres grillcsirke és grillezett újhagyma került a puha pogácsába.Fonott kalács kacsamáj patéval:Furcsa véletlenként én is terveztem már a Herz finomságaiból összeállítva egy kalácsos szendvicset. Az édes, puha péksütemény nekem valagyo mindig ellenállhatatlan. Ez a szendvics savanyított lilakáposztából, zöldalma chutneyból, vörösmustár-csírából, kacsamáj patéból és puha kalácsból áll.
Marhaoldalas burgerA hamburger láz manapság dübörög itthon. Igazi street food. Ezt a klasszikust formálták egy kicsit újjá. Csalamádé, füstölt szilvalekvár, szálára szedett marha oldalas, chilis sajt, hagymachips került a magokkal megszórt buciba.Grillkolbászos nosztalgia kifli
Utolsóként pedig egy töltött kifli is helyet kapott a sorban. Sült kolbász, házi majonézes burgonyasaláta, és besameles tormakrém sós-köményes kiflibe rejtve. Igazán jól hangzik.Áruk egységesen 999 Ft/ db.

➽ Mi a véleményem a szendvicsekről?A KÜLSŐ: Külsőre igencsak hasonlóak, mint a promócióban látott alanyok. Gusztusosak. Habár az én kolbászos kiflim kicsit "foghíjas" volt.
A BELSŐ: A marhaoldalas burgert igazán jól megtömték. A kifli kicsit tessék-lássék módon készü