Tüskepecsenye

  • 2018.02.03.
  • 7

Februárban még javában vannak olyanok, akik egy kis disznótorral ütik el az időt. Bevallom mi is ezeknek az embereknek a csoportjához tartozunk. Rögtön két malacka is a böllérkés alá került.
Most egy nagyon régi receptet hozok nektek. Disznóvágások alkalmával egy igen ízletes finomságot szinte soha nem hagytak ki az emberek. Ez pedig a tüskepecsenye volt. Vagyis szűzpecsenye friss kolbászhússal töltve.
Elkészítési idő: kb. 90 perc Hozzávalók 4 személyre:
1 kg szűzpecsenye (függ a vastagságától)
sóőrölt fekete borsHozzávalók a kolbásztöltelékhez:50 dkg darált hús (ne legyen túl száraz)0,5 dkg őrölt paprika (csemege és csípős vegyesen)0,5 dkg bors1,25 dkg sókb. 4 gerezd zúzott fokhagyma ➽ A kolbászhús összegyúrásával kezdjük a műveletet. Disznóvágáskor sokkal könnyebb helyzetben van az ember, hisz csak lekanyarint egy adagot a már begyúrt húsból, de ha valaki el szeretné készíteni otthon ezt a finomságot, akkor is bátran megteheti. A darált húst alaposan összegyúrjuk az őrölt paprikával, a borssal, a sóval és a zúzott fokhagymával. Félretesszük felhasználásig pihentetni.➽ A szűzpecsenyét lehártyázzuk és felszúrjuk hosszában a közepén. De ne szúrjuk át teljesen, így nem fog a töltelék kifolyni belőle.➽ A kolbásztöltőt beüzemeljük és most bél helyett a felszúrt szűzpecsenyét húzzuk a töltőre rá. Keményre töltjük a szűzpecsenyét kolbászhússal. ➽ Ezután már csak annyi teendőnk marad hátra, hogy kívülről enyhén megsózzuk és borsozzuk a húst és egy tepsibe rakva alufóliával lefedjük.
➽ Vastagságtól függően 1 órán át sütjük a húst közepes lángon (gázsütő 4-es fokozat, villanysütő kb. 200 °C). Majd levesszük a hús tetejéről az alufóliát és további 15 percig sütjük így.➽ Hidegen és melegen egyaránt tálalhatjuk hagyományosan derccel vagy tört burgonyával. A kolbászhús miatt egyáltalán nem lesz száraz a hús. Ezért szeretem annyira. További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagy
Nyomtasd ki a bejegyzést!