Lecsós szűzérmék sütőben sütve

  • 2018.03.25.
  • 3

Még maradt néhány üveg lecsó a nyári munícióból, így egy adagnyit felhasználtam ehhez az ételhez. Szaftos, omlós lesz a végeredmény.
Elkészítési idő: 120 percHozzávalók 4 személyre:
1 kg szűzpecsenye1 üveg lecsó20 dkg vöröshagyma1 liter paradicsomlésóőrölt fekete bors15 dkg füstölt szalonna➽ A füstölt szalonnát felkockázzuk és egy nagy serpenyőben elkezdjük belőle kisütni a zsírt.➽ A szűzpecsenyét 2 ujjnyi szeletekre daraboljuk, sózzuk, borsozzuk és a kevés zsírt engedett szalonnakockák mellé rakjuk a serpenyőbe ezeket
a szeleteket. Kb. 5 perc alatt a húsok mindkét oldalára egy kis kérget sütünk.➽ Egy tűzálló tepsibe sorakoztatjuk a húsokat szépen egymás mellé, majd megszórjuk a szalonnakockákkal és meglocsoljuk a kisült zsírral az egészet.➽ 2 közepes vöröshagymát megtisztítunk, elfelezzük azokat, majd vékony szeletekre vágjuk. Ezzel megszórjuk a szűzérméket.➽ Végül ráöntünk a tepsi tartalmára 1 üveg lecsót és 1 liter paradicsomlevet. Lefedjük alufóliával és közepes fokozaton 90 percig sütjük letakarva(4-es fokozat gázsütő vagy kb. 200 °C villanysütő).
➽ Magában is igazán finom lesz a végeredmény a szaft és az omlós hús miatt, de adhatunk hozzá hagyományos rizs vagy burgonyaköretet.
Jó étvágyat kívánok hozzá! További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagy

Címkék

Hús - Sertés