FEHOVA 2018 Boldog Kukta szemmel - Fókuszban a gasztronómia

  • 2018.02.18.
  • 7


Ezen a hétvégén tartották a 25. FEHOVA kiállítást. Évente egyszer összegyűlnek a horgászok és vadászok szeretett hobbijuknak adózva, feltérképezik az újdonságokat, régi nem látott ismerősökkel találkoznak és beszerzik a fontosabbnál fontosabb eszközöket kedvezményesen.Egy biztosan közös mindkét táborban: ez a természet szeretete. Tudjátok, hogy mind a horgász, mind pedig a vadász oldalon érintett vagyok, így külön öröm a részese lenni ennek a kiállításnak. Emellett szem előtt tartom minden alkalommal a gasztronómiai különlegességeket, mert szinte kéz a kézben jár ezzel a programmal. Ebben az írásban is próbálok erre fókuszálni most. Az elején le kell szögeznem, hogy ez a válogatás abszolút szubjektív és nem tartalmaz fizetett reklámot a bejegyzés. Egyszerűen azokat osztom meg Veletek, amelyek megkapták valamiért a szememet, fülemet az ízlelőbimbóimat.HORGÁSZ
A
horgász szekciónál indítottuk a nézelődést. Habár nem volt akkora nyüzsgés ezen a térfélen, mint a vadászoknál, de minőségi kiállítók sorakoztak fel szép számmal itt is.Mindenféle horgásznem bemutatkozott, a gyereknek is figyelmet szenteltek több kiadvánnyal is. Emellett nagy-nagy örömömre igényes főzőbemutatót rendeztek
több időpontban is a halhús fogyasztására buzdító kampány keretein belül.Számtalan receptfüzetet is be lehetett gyűjteni. Az ilyen megmozdulásoknál én csak a hazai halfajokra koncentrálnék, de a füzetekben azok is találnak recepteket, akik a tengeri halak szerelmesei.

Horgászat közben igazán sok ideje van az embernek a szabadtéri gasztronómiának hódolni (feltéve, ha nincs folyamatos kapás és nem csónakból pergetünk). A legnagyobb horgászati felszereléssel foglalkozó cégek már praktikus eszközökkel rendelkeznek egy jó kis szabad ég alatti konyhához, de ezekre kevés hangsúlyt helyeznek itthon, mivel egy-egy szett ára felér akár egy több napos horgászatéval.
Viszont egy újdonságot kiragadnék ezen a téren. A Casus Grill
biológiailag lebomló grillel most találkoztam életemben először a kiállításon. Hihetetlenül jó ötletnek tartom, hogy mondjuk egy túrázás, piknikezés alkalmával elviszünk egy ilyen eszközt magunkkal. Ne kilós steak sütését képzeljétek el rajta, hanem mondjuk egy kis kolbász, csirkemell, zöldség bátran mehet rá.5 perc alatt felmelegszik az "ökogrill" és kb. 60 percig használható.
Egyetlen egy problémám van csak az ötletes szerkezettel, az pedig az ára. Mérsékeltebb áron szerintem nagyobb vásárlóközönség voksolna rá.Érdekességnek mindenképpen egyedi és figyelemhívó.VADÁSZBármelyik FEHOVA esetében elmondható, hogy a vadász részleg izgalmasabb. Ez tény, habár a horgászok évente több kiállítást is szerveznek hazánkban, vadászból pedig ez az egy rangos vásár van.A TERÍTETT ASZTALAz elején kell kezdenem, a terített asztalnál. Minden évben szebbnél szebb kézműves munkákkal találkozhatunk a kiállításon. Agancsokból kések, evőeszköznyelek, sószórók, szalvétagyűrűk készülnek kézi faragással. Az asztalon szükség van tányérra és tálaló edényekre. Számomra ez a kézzel festett készlet volt a legcsodálatosabb.