Túrófánk

  • 2018.01.27.
  • 9

Ha egyszerű és finom fánkot szeretnétek készíteni fél órán belül, akkor ez lesz a tökéletes választás. Apró puha falatkák fahéjas porcukorral megszórva. Készítsetek mellé egy tartalmas palóclevest
és máris megvan a laktató ebéd.

Elkészítési idő: 30 perc Hozzávalók kb. 30 darabhoz25 dkg túró25 dkg liszt2 db tojás1/2 cs. sütőpor2 ek. cukor1 csipet só1 citrom héja1 kis pohár tejföl (175 g)olaj a sütéshezTálaláshoz fahéjas porcukor

- Egy keverőtálba szép sorjában beleöntjük a következőket: 25 dkg túrót, a 25 dkg lisztet, a 2 db tojást, a fél cs. sütőport, egy csipet sót, egy citrom héját belereszelünk és hozzáöntünk még egy pohár tejfölt.
- Alaposan összekeverjük a tésztát és bevizezett kézzel (nem ragad a tészta hozzá) kb. diónyi gombócokat formázunk.
- Bő olajban kisütjük a gombócokat néhány perc alatt aranybarnára sütjük.- Kiszedjük egy papírtörlőre a fánkokat, kicsit hagyjuk hűlni ezeket, majd fahéjas porcukorral megszórva fogyaszthatjuk.További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagy














FOODYNY
is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

Címkék

Desszert