Mustáros-gombás nyúl

  • 2018.01.28.
  • 2

A nyúlhúsról már sokszor hallhattátok, hogy nagyon egészséges. Diétázóknak kifejezetten ajánlott, de én nem szűkíteném le ennyire a fogyasztók csoportját. Iktassatok be egy-egy ilyen finom "tepsifülest" az étrendetekbe. Nem fogjátok megbánni. most egy egyszerű mustáros, gombás fogást készítettem nyúlhúsból.
Tartsatok velem és nézzétek meg, hogy mennyire egyszerű!
Elkészítési idő: 60 percHozzávalók 2 személyre:
6 db kicsi első comb6 ágacska kakukkfű (kb. 10 cm)
50 dkg csiperke gombasóőrölt fekete bors 8 gerezd fokhagyma3 ek. mustár2 dl tejszín2 ek. olívaolaj

1 db sütőzacskó- Első lépésben a nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk és 6 ágacska kakukkfű leveleivel fűszerezzük a húst.
- Egy sütőzacskóba tesszük a combokat, meglocsoljuk két evőkanál olívaolajjal és 6 gerezd fokhagymát mellérakunk.
- Ezután a csiperkegombákat mérettől függően félbe vagy negyedekbe vágjuk és a combok mellé rakjuk. A zacskó száját összekötjük és 45 percre a sütőbe rakjuk kb. 200 °C-ra.

- Egy nagy serpenyőbe 2 dl tejszínt, 3 ek. mustárt öntünk, továbbá hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát. Ezeket összemelegítjük néhány perc alatt.
- A megsült nyulat a gombával együtt a sütőzacskóból a mustáros szószhoz öntjük és ezután további 10 perc alatt összerotyogtatjuk.
Burgonyapürével, rizzsel vagy sült zöldségekkel tálalhatjuk! Egyszerű, gyors és igen ízletes végeredményt kapunk.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagy














FOODYNY
is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!
Nyomtasd ki a bejegyzést!