Lazacfilé kapros-krémsajtos medvehagymás tésztával

  • 2017.12.10.
  • 7

Ígértünk néhány receptet igazi tésztarajongóknak a karácsonyi asztalra. Ma egy főétel ötletet hozunk Nektek! Roppant egyszerűen elkészül és mennyi lesz a végeredmény! Elkészítési idő 30 perc Hozzávalók 2 személyre:
40 dkg lazac (2x20 dkg) 20 dkg medvehagymás makaróni 1 kis csokor kapor 10 dkg natúr krémsajt ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma 2 ek. olívaolaj só bors víz a tészta kifőzéséhez 1 db citrom héja Kezdjük a tészta főzésével. Egy lábasban tegyünk fel 2 liter vizet melegedni. Amikor felforr, akkor adjuk hozzá a tésztát, főzzük meg a szokásos instrukciók szerint. Szűrjük le és hagyjuk egy kicsit hűlni.
Egy serpenyőben hevítsünk 2 ek. olívaolajat. A lazacot sózzuk, borsozzuk és a bőrös felével lefelé tegyük bele a forró serpenyőbe. Kb. 4-5 percig süssük így, majd fordítsuk meg és további 3 percig süssük a másik oldalát is. Persze figyeljünk a hús vastagságára és ennek megfelelően csökkentsük vagy növeljük az időt. Amikor a lazacszeletek kisültek, már csak a tálalás marad hátra.
A tésztát összekeverjük krémsajttal, egy csipet sóval, finomra vágott friss kaporral és ízlés szerint 2 gerezd zúzott fokhagymával. Egy kis reszelt citromhéjjal még pikánsabbá tehetjük.
Egyszerűen csavarjuk fel a tésztát, készítsünk egy kis fészket a tányérra belőle, tegyük rá a meleg lazacfilét, ízlés szerint szórjuk meg még egy kis friss, aprított kaporral és reszelt citromhéjjal. Jó étvágyat kívánunk ehhez a fogáshoz! A tésztát itt szerezhetitek be: http://net-teszta.hu/termekek/medvehagymas_tesztakTovábbi ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagyNyomtasd ki a bejegyzést!

Címkék

Tészta