Libacomb birsalmával vörösborban sütve

  • 2017.11.11.
  • 1

Egy egész liba esett áldozatul Márton napi tevékenykedéseimnek. Valljuk be, hogy egy két fős háztartásban ez gigantikus mennyiség, így szépen alkatrészeire szedtük és egy része a fagyasztóban végezte, a másik pedig a pocakunkban.
Hozzávalók 2 személyre:Elkészítési idő: 1,5 óra 2 db egész libacomb2 db birsalma2 dl vörösbor3 ek. méz4
ág friss majoránna vagy szárítottból 1/2 ek. sóőrölt fekete bors- A combokat megmossuk, ha kell megtisztítjuk a pihéktől. Sózzuk, borsozzuk és egy tűzálló sütőedénybe tesszük ezeket.- Friss majoránnával megszórjuk az egészet és két darab négybe vágott birsalmát teszünk a hús köré. Én a birsalmát megmosta, nem hámoztam meg és a magházakat kiszedtem.
- Végül rácsorgatjuk az egészre a mézet és ráöntjük a bort. Befedjük alufóliával és így sütjük 60 percig. Majd levesszük az alufóliát és további 20 perc alatt pirosra sütjük (10-10 perc oldalanként).- Tálaláskor erdei gyümölcsös párolt káposztát és dercet kínálunk mellé.
További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagyNyomtasd ki a bejegyzést!