Birsalmás libaleves

  • 2017.11.10.
  • 0

Az idén hihetetlen mennyiségű birsalma termett a kertünkben. Még úgy is jócskán maradt, hogy három felé elosztottuk a családban. A két otthon között szépen megutaztattuk a gyümölcsöket és most folyamatosan felhasználom nehogy megromoljanak. A recept régi hajdúsági berkekből származik és most ezt alakítottam saját ízlésre némi praktikával felturbózva. Hozzávalók 4 személyre:
Elkészítési idő: libaleves főzése kb. 3 óra majd a birsalmás változat elkészítése kb. 30 perc2,5 liter leszűrt libaleves50 dkg aprólék (zúza, szív, szárny, nyak összevágva)50 dkg birsalma175 g tejföl (1 kis pohár)1 db citrom- Ha nincs a fagyasztóban libaleves, akkor a következő instrukciók szerint főzzetek egy nagy fazékkal. - Majd vegyünk ki egy másik edénybe 2,5 liter levest és kockázzunk bele 50 dkg megmosott, kimagozott birsalmát.
- Így főzzük tovább a levest közepes fokozaton kb. 15 percig vagy amíg meg nem puhul a birsalma.
- Majd a birsalma felét kivesszük. A levesben maradt gyümölcsöket a tejföllel simára turmixoljuk. Végül hozzáadjuk az aprólékot, a kivett főtt birsalmát és egy egész citromot hozzáfacsarunk. Az eredeti recept lisztes habarást írt, de én most száműztem egy kicsit a lisztet, ezért találtam ki az alternatív sűrítési megoldást. - Igazi különleges és ízletes levest kaptunk végeredményként. Nálunk szélsebesen elfogyott ez a birsalmás libaleves.További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagyNyomtasd ki a bejegyzést!