Ínycsiklandozó libamell vargányával

  • 2017.10.28.
  • 6

Már egy kicsit előretekintek Márton nap irányába. Ne feledjétek, hogy aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik. Tartja a mondás. Ideje Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítési idő: maximum 40 perc2 db libamell2 egész gerezd fokhagyma4 ágacska rozmaring1 ek. libazsír20 dkg vargányasófrissen őrölt fekete borsA libamellek bőrös részét egy éles késsel átlósan vékonyan bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a húsokat.

Egy forró serpenyőben egy evőkanál libazsír megolvasztunk és ebben oldalanként 3-3 percig sütjük.
Majd a serpenyőbe a húsok mellé teszünk két gerezd fokhagymát keresztben elvágva a vágott felükkel lefelé, továbbá a rozmaringágacskákat és ekkor kerül bele a nagyobb darabokra felkockázott vargánya.Ekkor betesszük a sütőbe 180°C-on 20 percre a libamelleket. Akinek van húshőmérője otthon, az bátran megbizonyosodhat arról, hogy ennyi idő alatt eléri a libamell belső maghőmérséklete a 78-80 °C-ot, tehát teljesen átsül a hús (vastagságot figyelembe kell venni). Elárulom, hogy a kisülő zsír, a fűszerek és a gomba mennyei szaftot fognak a végén eredményezni. Egyszerűen ellenállhatatlan lesz.
Tálaláskor vágjátok nagyobb darabokra a húst, tegyetek köré sült fokhagymát, vargányát és a szafttal is alaposan locsoljátok meg a húst! Nem fogtok csalódni! További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon:vagyNyomtasd ki a bejegyzést!