Svéd uborkasaláta Fecó módra

  • 2017.08.02.
  • 6

Nagyon büszke vagyok Fecóra. Az egyik kollégája megkínálta egy kis uborkasalátával és azóta áradozott róla. De nem csak áradozott, hanem el is készítette nekünk. A legjobb, hogy bátran elrakhatjuk a spájzba is, de ha akarjuk akkor szinte frissen is fogyaszthatjuk. Elkészítési idő: 30 percHozzávalók kb. 7 db 1 literes üveghez:
3 kg csemegeuborka30 dkg cukor2 dl ecet 10%-os6 dl víz1 dkg mustármag1 db babérlevél üvegenként1 kk. nátrium benzoát3 db közepes vöröshagyma1 ek. sóAz uborkákat megmossuk és ledaraboljuk a végeit. Nem kell meghámozni. A vöröshagymát megtisztítjuk.
Egy éles reszelőn/gyalun/robotgépben vékony szeletekre vágjuk az uborkát és a vöröshagymát egyaránt.
A vékony szeleteket megszórjuk sóval és mustármaggal, majd alaposan összekeverjük.
Előre elmosott, fertőtlenített üvegek aljába 1 darab babérlevelet teszünk, majd ezekbe az üvegekbe osztjuk el az uborka és a hagyma keverékét.
Összekeverjük a cukrot, az ecetet, a nátrium benzoátot és a vizet. Addig kevergessük, amíg fel nem oldódik minden alapanyag a vízben. Végül felöntjük teljesen az üvegekbe rakott uborka-vöröshagyma salátát. Ha azonnal szeretnénk fogyasztani, akkor hagyjuk el a nátrium benzoátot. Fontos azért, hogy legalább egy fél órát hagyjuk azért állni, hogy összeérjenek az ízek.
Zárjuk le gondosan fedővel az üvegeket és tegyük hűvös helyre.
TIPP: Ha szeretnénk egy kicsit pikánssá tenni a savanyúságunkat, akkor adjunk hozzá felkarikázott csípős paprikát.
Személy szerint nálam igazi befutó lett ez a finomság. Megéri elkészíteni és a hűvösebb napokra is elrakni belőle!

Címkék

Befőzés