5 könyv gasztrorajongóknak

  • 2016.12.03.
  • 0

Imádom a könyveket. Talán egy kicsit régimódi vagyok ezen a téren. Különleges hangulata van a megsárgult lapoknak, de a friss könyv illata is bódító. A betűkben rejlő történetek pedig igazi kalandtúrát ígérnek. A mostani ajánlatom között találni fogtok igazi olvasós irományt, trendi süteményes könyvet vagy éppen a roma kultúrát felölelő kiadványt. Ismerjétek meg a fenti könyveket egy kicsit jobban most.
1. Vinkó József - Konyhamalac
3800 FtSzórakoztató kulináris mesék Vinkó József tollából. Ha szeretnéd megismerni egy-egy étel történetét humoros, de mégis valódi gasztrotörténeti anyagok nyomán, akkor mindenképpen "fald fel" ezt a könyvet. 2. Budai Zsanett - Tonté Barbara - Romani Gastro
4000 FtFormabontó kiadvány a roma gasztronómia hagyományos és új finomságaival két életvidám lány konyhájából. Látványos fotók, egyszerű leírások, könnyen elkészíthető receptek találhatók a könyvben.
3. Krusperné Bádonyi Tímea - Rétesmánia 4000 FtA réteskészítés külön művészet. Ha mindezt a Poroszlói Rétesház tulajdonosától tanulhatjuk meg látványos fázisfotókkal, sós-édes rétesekkel, különlegességekkel, akkor már igazi főnyeremény ez a kiadvány. Nagyon szeretem!4. Szabó Magda - Egy meszely az fél icce 3990 FtSzabó Magda hagyatékából előkerült két, kézzel írott, recepteket tartalmazó füzetecske. A megsárgult lapokon található ételek sokszínűsége és érdekessége csupán kultúrtörténeti szempontból is kiadásra érdemesíti őket, ám ezen felül olyan emlékekről van szó, amelyek számos szálon kötődnek Szabó Magda életéhez és írói világához, és ahhoz a miliőhöz, amely a hétköznapokban körülvette őt. 5. Márk Szonja - Édesem süteményei 5490 FtTorták, sajttorták, brownie-k, péksütemények, kekszek és jégkrémek -60 csupa háziasan modern édesség, néha egy kis csavarral. Csuroga karamell, olvad a csokoládé, lágyan leomlik a tejszínhab, a süteményszaftos, a habcsók roppan. Mindezek a híres Édesem cukrászdából a minőségi Boook Kiadó gondozásában. Igazán igényes!

Címkék

Könyv