Zöldséges vaddisznó ragu puliszkával

  • 2013.11.07.
  • 0

Most bebizonyítom, hogy a férfiak sem két lábon járó katasztrófák a konyhában. Főleg úgy, hogy a profi séfek legtöbbje hús vér pasi :-) Tartalmas, izgalmas étel került a hétvégén az asztalra sok-sok zöldséggel bolondítva. Én csak kuktaként segédkeztem ebben a projektben Fecómnak! Lehet,hogy szentségtörés, de azért néha érdemes a vadhúst nem csak pörköltnek elkészíteni, hanem - mint például most is - egy őszi ragut rotyogtatni a lábasban. Igen, munkásabb lesz, de a végső ízkavalkád mindenképpen megéri.Hozzávalók 4 személyrePác:20 dkg sárgarépa20 dkg zeller20 dkg vöröshagyma6 gerezd fokhagyma 1 l száraz vörösbor 1 kg vaddisznó pörkölthús1 kis csokor aprított petrezselyem1 ek. kaporMár egy nappal a nagy főzés előtt elkészítjük az alapokat. Pácolni mindenképpen kell a húst.
A zöldségeket megtisztítjuk és kb. hasonló méretű kockákra vágjuk azokat. Egy tálba tesszük.A pörkölthúst felkockázzuk, a csontosabb darabokkal együtt a zöldségekhez hozzáadjuk.
Megszórjuk felaprított petrezselyemmel és kaporral a húst.Végül 1 üveg száraz vörösborral megöntözzük a fentieket és jól összeforgatjuk az alapanyagokat!
Lefedjük az edényünket és 24 órára a hűtőbe tesszük Másnap nekilátunk az igazi főzésnek. A vörösbors pácot leöntjük a húsról és különszedjük a zöldségektől. A barna mártással kell folytatnunk a kuktálkodásunkat.Barna mártás:30 dkg vaddisznó oldalaspácból a zöldségek8 ek. étolaj2 ek. cukor5 dl paradicsomlé1 liter víz3 ek. liszt1 tk. só
Étolajon barnára
lepirítunk 30 dkg vaddisznóoldalast. A szaftos olajat az edényben hagyjuk, a húsokat kivesszük az edényből.
Majd hozzáadjuk a pácból megmaradt zöldségeket az olajos szafthoz. Addig pirítjuk a zöldségeket, addig míg kicsi színt nem kapnak.Majd cukorral megszórjuk a lábas tartalmát és 1 tk. sót is hozzáadunk.
Felöntjük paradicsomlével és 1 liter vízzel az eddigieket. Addig főzzük, amíg puhák nem lesznek a zöldségek.
Ekkor egy szűrőn átpasszírozzuk a zöldségeket. 3 ek. liszttel besűrítjük a mártásunkat.Végül lehúzzuk a tűzről és félretesszük.

Ragu: 30 dkg barna csiperke gomba30 dkg sárgarépa

Címkék

Vadétel