Gesztenyekrémes, mézes torta.

  • 2018.01.06.
  • 9

Egy régi recept, egy nagyon kedves
ismerősöm (B-né,Jucika) receptje.6 db tojás
sárgája

3 ek méz3 ek kristály cukor
1 ek olajHabosra keverjük,
fokozatosan hozzá adunk5 ek lisztet, 1/2 cs sütőporral , 1 ekkakaóval elkeverve.A 6 tojás fehérjéből kemény habot
verünk,és óvatosan a masszához
forgatjuk.Forró sütőbe sütjük. 180 C°20 perc.A kisült tésztát , ha kihűlt, ketté vágjuk
a krémmel betöltjük.Krém:4 dl tejből, 3 ek kukorica
keméynítőből, sürű masszát főzünk,
Még melegen elkeverünk benne diónyi
vajat, hogy ne legyen bőrös a teteje.20 dkg vajat 4 ek porcukorral habosra keverünk, fokozatosan, kanalanként hozzá adjuk a főzött krémet, egy kk rum aromát,és 1 cs gesztenye masszát.Tetejére is krém kerül. Sokféleképpen díszíthetjük.
Karácsonykor így díszítettem!Kókuszreszeléket zöld ételfestékkel színeztem.
Fenyőfa kiszúróba
szórva,kis gyöngyökkel
díszítettem.

Címkék

Édesség