Mézesek 2017!

  • 2017.12.17.
  • 3

Elkészült egy adag mézes!Most egy kedves Erdélyi ismerős receptje alapján!Mézes receptje:60 dkg liszt20 dkg méz2 kk szódabikarbóna2db tojás
5dkg margarin.csipet sóMézes fűszerek, ízlés
szerint:fahéj, gyömbér, szerecsendió, citromhéj,mézeskalács fűszerkeverékNálam egy kis kurkuma is került bele, szép szint ad neki.A lisztel elkeverjük a száraz alapanyagokat, majd hozzá kerül minden más és ,jól kidolgozzuk.Én a robotgépre bíztam.Legalább egy éjszakát hideg helyen pihen.Akár egy hétig is eláll a hűtőben.Nálam 2 napot pihent.Újból átgyúrtam
és kezdődhet a formázás.
Folpack
közt nyújtom, praktikus és egyenletes.A gyűrődéseket
a nyújtófa
egyszeri átgurításával eltüntethetjük.Készültek apró figurák és saját tervezésű alkotások is.Mézes tál is készült. Egy fém tálat, kívülről, alufóliával bevontam, erre szíveket
illesztettem.A kiszaggatott figurák és a tál is egy éjszakát szikkadt szabad levegőn, így megtartja a formáját.Semmivel nem kenem le sütés előtt.
Szeretem a mézes igazi szép aranyló színét.Díszítéshez
porcukor mázat használtam.1 db tojás fehérjét, csipet sóval , fehér habzásig vertem kézi habverővel .
Kanalanként került hozzá 20 dkg átszitált porcukor, benne 2 csapott evőkanál kukorica
keményítővel.Közben adtam hozzá 3 teáskanál citromlevet is.Jó simára kell keverni.Nylon zacskóba kerül, aminek egy csücskét kivágok, így díszítek.

Címkék

Mézeseim