Fakanalas, kavart sütemény!

  • 2017.02.20.
  • 8

Gabriellánál találtam ezt a süteményt.Kicsit átvariáltam.Ez az eredeti recept.Hozzávalók:
20x25 cm-es tepsihez
35 dkg sima liszt
10 dkg kristálycukor
12 dkg olvasztott vaj
(vagy margarin)
2 tojás
2 dl tej
fél csomag sütőpor
(6 g)
csipet só
1 citrom reszelt héja
(kezeletlen vagy bio citrom)A mázhoz:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor

5 dkg cukrozatlan kakaópor
6 evőkanál tej
3 ek lisztet kivettem és 2 ek kókuszlisztet
és 1 ek kókuszreszeléket, és 2 ek mézet raktam bele.
Elkészítés:1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval
és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe.

Címkék

Fakanalas