Tepertős pogácsám!

  • 2016.12.28.
  • 4

Tésztája:50 dkg liszt-fele sima 1/4 e félfogós, a többi rétes liszt2 kk só.3 ek tejföl
1 dl tej2 ek vaj-nálam kacsa
zsír
1 db tojás+ egy sárgája2 dkg élesztő1 kk cukordarált tepertő ízlés
szerint, kevés liszttel össze keverve.Bors, köménymag is kerülhet bele, aki szereti.Tetejére sajt , szezámmag.Ehhez a mennyiséghez 35 dkg-ot raktam.(saját sütésű házi tepertő)
Kenyérsütő össze dolgozza, keleszti.A liszt minőségétől függ, kell-e még bele folyadék,vagy kevés liszt.Dagasztás lejárta után, kézzel átdolgozom, vissza rakom a kenyérsütőbe kelni.Kinyújtom, rákenem a tepertő harmadát, és feltekerem, mint a bejglit.Ezt háromszor ismétlem félórás pihenők után.Egy ráccsal borítom le, ami ad eltartást, hogy az abrosz, amivel letakarom ,ne érjen hozzá.