Habos cseresznyés süti.

  • 2013.06.09.
  • 7

Már jó érett a korai cseresznyém, szinte fekete.Ideje volt egy sütinek nekilátni.
A cseresznye magozáshoz van ugyan magozóm de most
olvastam az egyik csoportban, hogy gémkapoccsal magozzák a meggyet.Kipróbáltam és nagyon jó kisebb mennyiséghez.Süti tésztája3 db tojás4 ek cukor
4 ek liszt3 ek olaj
1 cs sütőporAz egész tojásokat a cukorral gépi keverővel habosra keverem,.Hozzá adom az olajat, ezzel tovább keverem.Végül a sütőporos lisztet adom hozzá.Csak egy pár fordulatot keverem.Majd kézzel még átforgattam.
Sütőpapíros , közepes tepsibe kerül.A sütő
előmelegítve
200c°-ra.5 perc után 170 C°-ra veszem így sül 25 percig.
Közben 3 tojás fehérjét 4 ek cukorral, csipet sóval kemény habnak vertem a robotgéppel.Került még hozzá 2 ek levendula szirup, és 2 ek cseresznye lé.
A legvégén 2 kk étkezési keményítő.
A habot a tészta tetejére kanalaztam, villával kicsit felhúzgáltam csúcsosra.Finom, mikor ropogósra sülnek ezek a kis csúcsok.
Tűzhelyet 100C%-ra mérsékeltem és 30 percig így sült.
Kivettem, a sütőt 200 C°-ra felmelegítettem és 3 percre vissza raktam.A hab így kapott szép barna szint.Fagylalttal, az elmaradhatatlan zöld dió sziruppal és zöld dió karikákkal
tálalva.Természetesen tejszínhab és egy kis eper(a kertemből) is színesítette.
Csodálatosan illik a zöld dió és a levendula szirup íze egymáshoz.