Befőző automatám.

  • 2013.05.24.
  • 0

Ma felavattam a
Weninger befőző automatámat.Bodzalevet tettem el.
Elkészítettem a bodza italt a szokásos módon,majd az automatára bíztam a tartósítást.BODZA ITAL3 l vízben jó sok, kb 30 db, megmosott ,zöld száraitól megszabadított bodzavirágot , egy éjszaka, fél nap áztattam.Került bele 3 kk citromsó, 30 szem édeske., 3 db citrom meghámozva,
felkarikázva.(a héj viasszal kezelve használhatatlan)30 dkg cukrot fél liter vízben felfőztem.Szirup
szerű legyen.A bodzát egy párszor átkevergetem.Másnap
átszűröm
sűrű
textílián.Hozzá adom a cukor szirupot. Azt is
átszűrtem.A cukor azért kerül bele csak a végén, mert azt tapasztaltam, hogy a bodza virág sok cukrot magába szív.Jól záródó üvegekbe töltöttem.Fejre állítva
ellenőrizve, hogy jól zár a kupak.Majd
a befőző automatába kerültek az üvegek..
50 C°-ra és 70 percre állítva.Remélem sikerült a csirátlanítás, és tartósító nélküli ivólevet fogyaszthatunk.A
címkéket
is magam készítettem, nyomtattam.Innen töltöttem le.http://blog.worldlabel.com/2009/free-fillable-suzee-que-vintage-labels.html
Ezzel az univerzális ragasztóval ragasztottam fel.
LoveMyProfile.com <3 Profile Counters