Karobos amaránt golyók

  • 2015.12.07.
  • 7

Egészséges nassolni való? Igen! <3 Ráadásul tényleg 10 perc alatt elkészültem vele.Az amaránt ráadásul igazi superfood, az "élet gabonájának", az "inkák kincsének" is szokták nevezni. Magas beltartalni értékekkel rendelkezik. Aminosav összetétele harmonikusan kiegyenlített, így fehérjéje kiválóan hasznosul. Gazdag lizinben, megy aminosav az érelmeszesedés ellenszere, valamint gátolja a rákos sejtek szaporodását, megelőzi kialakulásukat. Kiemelkedő vastartalma, mint mennyiségileg, mint hasznosulását tekintve is. Ezen kívül kalcium (meghaladja a tejét) és magnézium gazdag forrása is.Ezek alapján nem csak nekünk, vegetáriánusoknak ajánlott a fogysztása, hanem mindenkinek, aki oda szeretne figyelni egészsége megőrzésére.Ezért is szántam vendégvárónak, mert így az is megismerkedhet vele, aki eddig nem is hallott erről a kincsről. A puffasztott amarántot egyébként sokféle módon felhasználhatjuk. Keverhetjük müzlibe, más süteményekbe, de akár levesbetétként is megállja a helyét.A recepthozzávalói:100 gr. puffasztott amaránt2 ek. karobpor3 ek. rizsszirup1 dl növényi tej2 ek. natúr rizspehely1. Egy keverőtálba tesszük az amarántot, és a rizspelyhet (kb. 2 maréknyi amarántot félreteszünk, hogy legyen miben megforgatnunk őket). Beleszitáljuk a karobport, majd alaposan elkeverjük.2. Ezután jöhet a tej és a rizsszirup. Jól eldolgozzuk.3. A masszából kis golyócskákat formálunk, melyeket végül meghempergetjük a maradék natúr amarántban.Ani