Répás csicseriborsó ragu

  • 2014.04.27.
  • 4

Az elkészítése nagyon egyszerű, ha már beáztattunk és megfőztük a csicseriborsót. :)A csicseriborsó kevés kalóriát tartalmaz, de jó fehérjeforrás, gazdag B-vitaminokban és folsavban. Csökkenti a koleszterinszintet, alacsony a glikémiás indexe, tehát cukorbetegeknek is ajánlott a fogyasztása. Ezen kívül vasat, magnéziumot és cinket is tartalmaz.Tehát előző este áztassuk be a csicseriborsót (kb.10-12 órára), majd 3/4 óra alatt puhára főzzük.Hozzávalók és elkészítés:fél zacskó csicserib.3 szál répa2 közepes fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymafűszerek: só, bors, curry, kurkuma, chili, római kömény, lestyánhidegen sajtolt napraforgó étolaj1. Amíg fő a csicseriborsó megpucoljuk a répát és hagymákat.2. Ha puha lett a csicseri, leöntjük róla a vizet és hagyjuk egy picit hűlni. Addig olajon enyhén megpirítjuk a felkarikázott répát, és a felaprított hagymát. Az olajat most ne sajnáljuk annyira, mert ettől lesz "ragus", nem száraz az ételünk.3. Hozzáadjuk a csicseriborsót és együtt pirítjuk őket tovább. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, curryvel, kurkumával, pici chilivel és római köménnyel. Fokhagymanyomóval 2 gerezd fokhagymát is adunk hozzá.4. Jól összepirítjuk egészen addig, amíg puha nem lesz a répa.Az eredmény egy pikáns, enyhén fűszeres étel lesz, amit ehetünk magában vagy salátával, esetleg valamilyen gabonával is.AniTisztán, tudatosan!