Cukkinis mungóbab saláta

  • 2013.07.10.
  • 7

Itt a cukkini szezon, aminek nagyon örülünk, mert igen sokféle étel készíthető belőle. Én ezúttal saláta készítéséhez használtam föl.Hozzávalók:fél cs. mungóbab2 cukkini2 gerezd fokhagyma1 kis fej vöröshagymaszezámmag, lenmag, napraforgómag, tökmagfél citrom levefűszerek: himalaya só, fehér bors, oregano, bazsalikom, curry (1 csipetnyi)hidegen sajtolt napraforgó olaj, tökmag olaj1. A mungóbabot átmossuk és beáztatjuk néhány órára. Amikor kicsit megduzzadnak a szemek, felrakjuk főni.2. Ezalatt előkészítjük a cukkinit. Megmossuk és felszeleteljük. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felvágott cukkinit és a fokhagymákat (présen nyomjuk át). Ezúttal nem kell megvárnunk, hogy teljesen puha legyen, nem baj, ha egy kicsit "ropogós" marad.3. Ha megfőtt a mungóbab, leöntjük róla a vizet és egy kicsit félre tesszük hűlni. Hűlés után óvatosan hozzá adjuk a cukkinit, majd kevés tökmagolajat öntünk rá, és ízlés szerint fűszerezzük. Nálam az oregano volt domináns, de feldobhatjuk egy kis cayenne borssal is.4. A magokat olaj nélkül megpirítjuk, majd hozzáadjuk a salátánkhoz. A végén pedig hozzáadjuk a citromlevet is, jól összekeverjük, majd hagyjuk lehűlni.5. Hidegen, házi készítésű tortillával fogyasztva ajánlom.A tortilla repectjét itt találjátok. Egyszerű, gyorsan elkészül, és nagyon finom.AniTisztán, tudatosan!