Szendvics padlizsánnal és hummusszal

  • 2016.08.22.
  • 5

Nem recept, csak ötletadó, emlékeztető, ha jövőre is annyi padlizsán lesz esetleg a kertben, mint az idén...Valójában nem rajongok a padlizsánért. Megeszem, ha az van, sőt, néha készítek is, de nem tartozik a kedvenceim közé. Ebben az összetételben azonban nagyon bejött. A csicseriborsó krémmel és az olivaolajos padlizsánnal együtt majonézes ízvilágot hoz a szendvicsbe.Hozzávalók:Valójában ízlés és igény szerint bármi lehet, nálunk ez volt:4 rövid bagett / paillasse / wellness zsömle4 ek hummusz16 zöld olivabogyó4 paradicsom4 fürtös uborkasaláta levélolivaolajfűszersóA padlizsánt serpenyőben / sütőben / grillsütőben kevés olivaolajjal meglocsolva megsütjük. A végén fűszersóval megszórjuk.Hummusz készítésének leírását megtalálhatjátok itt. A bagettet kettévágjuk, az alsó részét megkenjük hummusszal, jöhet rá a megsült padlizsánszelet, az olivabogyók, az uborka, paradicsomszeletek és a salátalevél... egyébként meg kinek mi tetszik, akár kaliforniai paprika, lila hagyma karikák, rukkola saláta.