Sárgabarack krémleves

  • 2016.07.14.
  • 6

A férjem mindenféle krémlevest szívesen fogyaszt, főként
gyümölcsökből. A gönci barackból így nem csak lekvár készült télire, hanem egy adag krémleves is. Aminek persze nem nagy tudomány az elkészítése, és 15 perc alatt meg is fő.Növényi tejszínek közül a kókusszal igen pikáns, rizzsel semlegesebb. Rizsliszttel pedig gluténmentessé is tehető.Hozzávalók:1 kg sárgabarack1 doboz tejszín (rizs, kókusz)1 ek zabliszt v. rizsliszt1 ek gyümölcscukor / pár csepp sztívia vanília kikapart belepici sóA sárgabarackot kimagvaljuk, kevés vízzel feltesszük főni. Sózzuk. A tejszínt összekeverjük a vaníliával, cukorral és liszttel, majd ha a barack fő, belekeverjük az egészet, és megvárjuk, míg újra felfő, folyamatos kevergetés mellett.