Rakott zöldbab

  • 2016.07.05.
  • 1

Mostanában ilyen egyszerű egytálételek készülnek, amiket pillanatok alatt össze lehet rakni (már ha előző éjjel megtisztítottuk a zöldbabot, vagy a zenélős autó megáll a ház előtt), fél kézzel is megcsinálható (értsd csüng a gyerek a másik kézben) azután a sütő elintézi a többit. Lehetne előfőve a rizs és párolva a bab, akkor szebb lenne a teteje, de így gyorsabb, kevesebb a mosogatnivaló, és az egész között ott a sült tejföl.Hozzávalók:1 kg sárga hüvelyű zöldbab1 bögre barnarizs2,5 bögre víz 3,5 dl bio tejföl vagy 150 g magból készült növényi tejföl1 ek kókuszzsír 1 tk vegamix 1 tk sóA zöldbabot megtisztítjuk, végeit levágjuk, feldaraboljuk. Egy nagyobb jénai tálat kikenünk kókuszzsírral, majd beleöntjük a barnarizst, a vegamix-et és megsózzuk.A tetejére rászórjuk a zöldbabot, majd minderre rákanalazzuk a tejfölt. Ha vegán ételt szeretnénk, 150 g kesudió és napraforgó keverékét kevés vízzel összeturmixoljuk, és az étel tetejére önjük. Kicsit elkeverjük. Szűk óra alatt közepes lángon megsütjük.