Csirkés pogácsa ;)

  • 2016.03.16.
  • 2

Vegán recept, csak Ábel miatt madárka és fenyőfa formájú szaggatókkal dolgoztam. Finom lett. A sütőzsír lehet margarin, a joghurt bocis is, a lenmag a toját pótlandó. Csak akkor nem vegán
a pogácsa. Hozzávalók:60 dkg liszt (40 dkg tk, 20 dkg finomliszt)25 dkg kókuszzsír (sütő tégla)2 doboz szójajoghurt1 ek lenmagpehely1 tk só1 kk méz2 dkg élesztőtetejére: növényi sajt, szezámmag, köménymag stb. ízlés szerint
A lisztet a sóval és lenmagpehellyel elkeverjük. Hozzáadjuk a mézet, az élesztőt és a zsiradékkal eldolgozzuk. Azután beleöntjük a szójajoghurtot és alaposan meggyúrjuk a tésztát.Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, megszórjuk magokkal, amiket a sodrófával belenyomkodunk, majd kiszaggatjuk, és zsírpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Rövid ideig kelesztjük, majd forró sütőben fél óra alatt közepes hőfokon sütjük.