Sós kifli

  • 2016.02.02.
  • 2

Amikor az ember nem jut el a boltba, de kiflit szeretne... és nem is bonyolult, 10 perccel több, mint a kockákra vágott zsemleféle.Hozzávalók:60 dkg tk tönkölybúza liszt4 dl növényi tej1 dl olivaolaj1 tk só1 kk méz2 dkg élesztőmagoknagy szemű sóA hozzávalókat dagasztó, vagy kenyérsütő gépben összedolgoztatjuk. Vagy kézzel dagasztjuk úgy, hogy először az élesztőt felfuttatjuk 1 dl mézes növényi tejben. A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd beledolgozzuk az olajat - 2 ek kivételével, azután a többi folyadékot.
Fél órát kelesztjük, kerekre nyújtjuk, kb. fél centi vastagra. Megkenjük 2 ek olivaolajjal, 8-10 szeletre vágjuk. Az így kapott háromszögeket vastagabb végük felől feltekerjük, kibélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket megkenjük kevés víz és olaj keverékével, megszórjuk sóval, köménymaggal és bő fél órát kelesztjük.40 perc alatt közepes hőmérsékleten barnára sütjük.