Mákos muffin

  • 2016.02.25.
  • 6

Ábel nyalogatja a rendelésére formában készült muffinokat: - Ez olyan piskótaszejű. - közöli, és elrobog vele.
Egyébként eszembe nem jutott volna ebbe a szilikonformába tenni, de a gyerek pakolt a konyhaszekrényben...
Meglepően mutatósak maradtak sülés után, és könnyen ki lehetett szedni, pedig a műanyagosnál vettem a Csepeli piacon fürdő"golyók" készítéséhez.Az íze is jó lett, a férj szerint is, ami hajdinás tésztánál jelentős dicséret. A sztívia ízét sem érezni ki. Eden-esből 60 csepp körül használtam. Dr. Chen patikásból kb. 40 csepp lehet ez az arány, de most ez előbbi volt itthon. Kipróbáltam,
mert jóval olcsóbb volt a Bijóban, annyival kb. kevésbé tömény is. Gyümölcscukorból 3 csapott ek-lal tennék.Ekkora adagból kb. 35 db normál méretű muffin lesz.
Hozzávalók:20 dkg hajdinaliszt10 dk zabliszt5 dkg mák darálva4 dl növényi tej (mogyoró volt)1 dl oliva olaj2 marék aszalt sárgabarack felaprítva1 marék mazsolastevia / gyümölcscukor stb.1 csomag sütőporA sütőt bemelegítjük, a formákat előkészítjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A folyadékokat egy edényben szintén. A kettőt összedolgozzuk, majd a végén belekeverjük az aszalványokat is.A formákba adagoljuk - kb. kétszeresére nő - a tésztát, és közepes hőfokon 25 perc alatt megsütjük.