Banános muffin zabpehelyből és hajdinából

  • 2016.02.14.
  • 5

Mmmmm... Férj is ette, mintha nem is hajdinából lett volna.Ez a zabpehely - hajdina kombó felesben nagyon szuper, jó palacsinta tésztának, goffrinak...Az eredeti recept innen, kissé módosítva szerepel már a blogon, de tk liszttel. Most kipróbáltam hajdinával, és jól működik. Fotózásra nem is maradt csak egy kis szerencsétlen utolsó... Hozzávalók:15 dkg hajdina liszt15 dkg zabliszt3 db banán1 db alma1 nagy marék dió1 dl olivaolaj1 dl növényi tej (1,5 dl, ha a hajdina nem túl finomra van darálva)20
csepp sztívia1 csipet vaníliapor1 csipet őrölt szegfűszeg 1 ek lenmag1 cs foszfátmentes sütőpor

A száraz hozzávalókat összekeverjük, a diót apró darabokra törjük, és beleszórjuk. Az almát lereszeljük nagy lyukú reszelőn, a banánt egy tányérban összetörjük.A sütőt bemelegítjük. Előkészítjük a muffin-papírokat, vagy a muffin-sütő formát.A lisztekhez keverjük a gyümölcsöket, majd a folyadékokat is. Egyenletesen elkeverjük, és a kapott tésztát azonnal a muffin-formákba töltjük. 180-200 C-on 20-25 perc alatt megsütjük.