Almás-kókuszos zabpehely vagy hajdina süti

  • 2016.01.10.
  • 6

Az első recept a blogon ennek a sütinek egy változata volt 2008-ban. Jó régen. Mi minden történt azóta...Hozzávalók:1,5 kg reszelt alma50 dkg zabpehely1 dl olaj10 dkg kókuszreszelék 2 ek gyümölcscukor/eritrit 1 teáskanál vaníliaőrlemény2 alma (szeletelve)
A zabpelyhet és az olajat jól összedolgozzuk. Belekeverjük a többi hozzávalót. Magas oldalú, kiolajozott tepsibe nyomkodjuk a masszát, tetejét almaszeletekkel fedjük le. Kb. 20 percig sütjük, míg a teteje szép aranybarnára sül. Nyáron friss meggyel, télen magozott meggybefőttel ízletesebbé tehető, a kókuszreszelék kiváltható darált olajos maggal. Ha szeretjük a hajdinát, zabpehely helyett főtt hajdinával is összekeverhető, és süthető.