Zelleres kölesfasírt

  • 2015.08.04.
  • 4

A fasírt az kell. Meg a paprikáskrumpli. És persze a tökfőzelék.Így a gyerek kedvéért ismét készült fasírt a zöldbabfőzelék mellé. Most épp zellerből és kölesből. Mindig attól függően, mit találok itthon.Be is vágott hármat, meg némi zöldbabot. Megvolt a huzat, kinn voltunk kicsit, kimozogta magát.A zsemlemorzsába forgatás elhagyható, akkor gluténmentes ételt kapunk, csak kicsit ropogósabb lesz a fasírtok külső része. Ez frissen kifejezetten jót tesz neki, másnap rágósabb.Hozzávalók:1/2 bögre köles1/2 zeller10 dkg napraforgómag5 dkg szezámmag1 ek lenmag1 ek vegamix1 tk só1 csipet bazsalikom1 ek kókuszzsír1 tk zsömle lemorzsolva A kölest háromszoros mennyiségű vízben sóval és vegamix-szel megfőzzük 20 perc alatt. A zellert lereszeljük, a magokat megdaráljuk. Ha a köles kicsit hűlt, belekeverjük az összes hozzávalót.Vizes kézzel golyókat formálunk, amit azután ellapítunk, és zsemlemorzsába forgatunk. Kókuszzsírral kikenjük a tepsit, abba helyezzük a fasírtokat. Közepes hőfokon bő fél óráig sütjük. Az idő felénél, ha a fasírtok alja már megpirult, megfordítjuk mindet, és tovább sütjük.