Szendvics zsömle

  • 2015.05.07.
  • 0

A férj reggeli szendvicseihez kell a változatosság. Nem lehet mindig "pain panasz", császárzsömle, vagy kis betyár.Hozzávalók:40 dkg tk liszt20 dkg finomliszt1 közepes főtt burgonya250-300 ml növényi tej80 ml oliva olaj1,5 dkg élesztő1 kk méz 1 tk sólenmag, szezámmag, napraforgómag ízlés szerintA legegyszerűbb a kenyérsütőgéppel megdagasztatni, de ha nincs, az élesztőt 1 dl mézes tejben felfuttatjuk, majd a száraz összetevőkhöz keverjük. Hozzágyúrjuk a krumplit, az olivaolajat, majd a végén annyi folyadékot, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A burgonya miatt nem lehet a folyadékot pontosan megmondani, mert attól függ, mekkora és vizesebb-e. Úgyis látni, mikor gyúrjuk, hogy nem ragacsos, hanem amikor benyomod, visszarúg, de nem keményen. Formázzuk, megkenjük kevés vízzel, bevágjuk a tetejét, megszórjuk szezámmaggal, zsírpapírra tesszük, 30-40 percet kelesztjük, ugyanennyit közepes hőfokon sütjük.Aztán kiülünk a rétre, és megesszük. :)