Rizsfasírt - ovo

  • 2013.11.13.
  • 1

Ugyan ez most tojásos, de szerintem egy-két kanál zabliszttel helyettesítve, kicsit jobban fűszerezve ugyanolyan finom eredményt kapunk. Hamar összeáll, és nagyon finom ropogós, mikor kisül.Hozzávalók:15 dkg barnarizs1 nagyobb marék dió 4 ek tk liszt4 ek szezámmag1 db tojás1 pici vöröshagyma 1 nagyobb szál répa 1 csokor petrezselyem zöld1 csipet bazsalikom, borsikafű, őrölt kömény - ízlés szerintolajsó A barna rizst 2,5-szeres sós vízben 40 perc alatt megfőzzük. A diót ledaráljuk, a répát megpucoljuk, lereszeljük, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a petrezselyem zöldet szintén felaprítjuk.A főtt rizshez hozzáadjuk a diót, a reszelt répát, a hagymát, a tojást, a fűszereket és egy pici sót.Alaposan összekeverjük.Vizes kézzel formáljuk, majd a szezámmaggal elkevert lisztbe forgatjuk.Zsírpapírral kibélelt tepsit kiolajozunk, majd ebbe tesszük a fasírtokat.Kb 25 perc alatt közepes hőfokon készre sülnek. 15 perc után forgassuk meg a fasírtokat, hogy a másik oldaluk is megpiruljon.