Egy kis őszi sütemény

  • 2013.10.28.
  • 4

Szilva, körte, egy kis túró, némi tészta, és már készen is van. Cifrázhatjuk, ha kedvünk van, ha nincs, be a sütőbe, és várjuk, hogy illatozzon. :)Hozzávalók a tésztához:30 dkg tk liszt2 ek zabliszt4 ek olivaolaj3 ek gyümölcscukor1 tk foszfátmentes sütőpor 1 csipet sókb. 200 ml gyümölcsléHozzávalók a töltelékhez:250 g bio túró vagy kölestúró15 db szilva3 db körte1 db almaA sütőpor el is hagyható, akkor ropogósabb lesz a tészta, így omlósabb. Ha még ropogósabbat szeretnénk, adjunk hozzá 2 ek kukoricadarát.
A liszt minőségétől függően van, hogy szükséges a teljes mennyiség a gyümölcsléből. Én általában szőlőt, vagy alma levet használok ilyenkor.A száraz anyagokat elmorzsoljuk az olajjal, majd összegyúrjuk a folyadék 2/3 részével. Ha nagyon kemény tésztát kapunk, még hozzáadjuk a maradék gyümölcslevet.A tészta kétharmadát kinyújtjuk úgy, hogy egy kis tepsit ki tudjunk vele bélelni.Erre megy a töltelék. Először rászórjuk a túrót, vagy rákenjük a kölestúrót.A gyümölcsöket kimagvaljuk, a szilvát kétfelé szedjük, a többi gyümölcsöt szeletekre vágjuk, és a túróra halmozzuk.A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, eligazítjuk a gyümölcsökön, a széleit villával összenyomkodjuk. A tetejét óvatosan beszurkáljuk.Ha marad ki tésztánk, a széléből díszeket formálhatunk, amiknek az alját bevizezve illesztjük a helyére, és úgy szépen összesül.