Gyümölcsturmix bogyós gyümölcsökből - avagy a folyékony eperfagyi

  • 2013.06.19.
  • 6

Eper, meggy, banán. Ezek álltak nagy mennyiségben a konyhában, amivel valamit kezdeni kellett. Ehhez társult elkészítésükre rendelkezésre álló rövid idő, így gyümölcsös turmix lett belőle, vagy smoothie, ahogy manapság divatos nevezni.Hogy kissé tartalmasabb legyen, tej helyett kesudió és szezámmag keverékével sűrítettem. A kesudió édeskés íze nagyon illik a gyümölcsökhöz. Az epres-meggyes turmix konkrétan eperfagyi ízű lett. A Férjség bevágott belőle 3
nagy pohárral.Az elkészítés leírása receptnek nem is mondható. Olyan egyszerű, hogy akár a férjek is elkészíthetik maguknak, vagy meglephetik vele a feleséget. :)Sötét bogyós gyümölcsös turmixHozzávalók:2 banán 1/2 kg eper1/4 kg meggy1/5 kg málna 2 marék fekete ribizli2 marék szeder2 marék kesudió2 ek gyümölcscukor/ sztíviavaníliavízA kesudiót finomra turmixoljuk 2 dl vízzel és egy darab vaníliával, azután a többi hozzávalót is. Ha hígabban szeretjük, némi vízzel felengedjük. A szedret kivéve az összes hozzávaló most érik, az lehet mélyhűtött, ahogyan nekem is az volt.Friss mentalevéllel fogyaszthatjuk.EperturmixHozzávalók:2 banán1 kg eper1/4 kg meggy1,5 marék kesudió10 dkg szezámmag2 ek gyümölcscukor/ sztíviavaníliavízA kesudiót a szezámmaggal finomra turmixoljuk 2 dl vízzel és egy darab vaníliával, azután a többi hozzávalót is beletesszük. Ízlés szerint adunk hozzá még némi vizet.A szezámmag szoptatás alatt most valahogy mindenbe belekerül, amibe csak lehet. Egyrészt ebben finom, másrészt magas a kalcium tartalma.